OBIECTIV
Participantii la acest curs vor identifica principalele etape ale atragerii finanțării sub forma unui credit sindicalizat, vor analiza beneficiile acestuia, comparand cu alte posibilități de finanțare disponibile în piața financiară. Vor înțelege rolul aranjorului și agentului în sindicalizări, precum și care sunt aspectele principale de negociere într-un contract de credit sindicalizat. Vom discuta aspecte privind piața europeană și locală a creditului sindicalizat, vom parcurge etapele unui credit sindicalizat în baza unui studiu de caz si vom discuta tipurile de finanțări sindicalizate din piața românească: credite de investiții și capital circulant, finanțări de achiziții companii, finanțări complexe, incluzând instrumente de trade finance.
GRUP ŢINTĂ
Manageri de relații corporații, analiști financiari, manageri de produse creditare, analiști risc sau credit, directori financiari, trezorieri sau responsabili de finanțare în companii, manageri produs din societăți financiare non-bancare (asigurări), administratori de fonduri de investiții, analiști de investiții in M&A.
Condiţii de acces: cunoştinţe de bază despre procesul de creditare corporații, credite de investiții și capital circulant.
CONŢINUT
- Definiția unui credit sindicalizat, istoricul pieței si modele recomandate
- Înțelegerea procesului de sindicalizare și a părților implicate
- Caracteristici ale pieței creditelor sindicalizate
- Studiu de caz – cum alegem finanțatorii?
- Documentele utilizate într-un proces de sindicalizare: scrisoarea de mandat, termenii și condițiile comerciale, contractul de credit, contractul inter-creditori
- Structura unui contract de credit sindicalizat
- Aspecte de negociere comercială
LECTOR
Cătălin Cepișcă
Senior Director, Raiffeisen Bank
Cătălin este un bancher cu 15 ani experiență în finanțarea companiilor, conducând echipa responsabilă cu originarea și execuția creditelor sindicalizate. Aria sa de expertiză include întreaga paletă de produse creditare, structurarea tranzacțiilor, analiza companiilor din perspectivă financiară și a modelului de business. Cătălin este pasionat de arta modernă și neuro-științe, ce-l ajută în construirea trainingurilor predate în cadrul băncii. El este trainer certificat, fiind de asemenea coach in domeniul afacerilor.
PERIOADA DE DESFĂŞURARE
12 – 13 noiembrie 2024, orele 16:00 – 20:00
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs pe e-mail.
La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 8 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).
CURSUL DE DESFASOARA ONLINE PE PLATFORMA ZOOM !
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
PERSOANE DE CONTACT:
Ivan Roxana
Training specialist
roxana.ivan@ibr-rbi.ro
tel.: 004.0748.886.839