OBIECTIV
Înțelegerea tehnicilor utilizate în managementul proceselor prin programul “Lean Six Sigma” și a impactului aplicării acestei metodologii în îmbunătățirea proceselor de business și a celor operaționale din organizație.
GRUP ŢINTĂ
Middle and first-line managers (manageri departamente și unități, superviseri și team leaderi).
TEMATICA
- Prezentarea terminologiei și metodologiei utilizabile prin programul “Lean Six Sigma” și impactului acestui program în business-ul organizației.
- Conștientizarea importanței abordării “process-oriented” în activitățile curente din fiecare departament și entitate/echipă.
- Înțelegerea dependenței dintre livrabilele către clienți și modul în care procesele de business și operaționale sunt gestionate în cadrul organizației.
- Definirea mecanismelor de control și de monitorizare a proceselor în vederea susținerii business-ului și dezvoltării acestuia.
- Determinarea modului în care programul Lean Six Sigma se poate implementa în organizație, cum pot fi identificate și prioritizate proiectele cu impact semnificativ în rezultatele organizației.
- Creșterea nivelului de înțelegere a importanței rolului fiecărui manager din organizație în atingerea și depăşirea obiectivelor de business
LECTOR
DUMITRU TICĂ
Deţine o experiență de peste 28 ani în banking, respectiv: Banca Agricolă, Raiffeisen Bank, Banca Romanească și Patria Bank. În această perioadă a ocupat diverse poziții manageriale dintre care: Head of Retail Banking, Head of Retail Sales, Head of Network and Distribution, Director Dezvoltare Business, Director de Proiect pentru proiecte strategice și Branch Manager. Principalele realizări și proiecte coordonate sunt: Documentare și implementare strategie retail 2015 – 2019 în Patria Bank, Proiect merger Patria Bank – Carpatica, Proiect New Internet/Mobile Banking Patria Online, Dezvoltare canale alternative atât în Patria cât și în Banca Romanească, Proiecte de optimizare rețea în Patria Bank, Banca Romanescă și Raiffeisen Bank, Proiect Dezvoltare rețea Raiffeisen Bank, Proiect merger Raiffeisen – Banca Agricolă, Proiect informatizare Banca Agricolă-Raiffeisen. A dezvoltat și livrat intern, în cadrul organizațiilor de mai sus cursuri de pregătire profesională și dezvoltare cum ar fi: sales, customer care, project management, leadership, sales management.
Este licențiat al Facultății Tehnologia Construcțiilor de Mașini, Institutul Politehnic Bucuresti şi al Facultății de Management Financiar, Academia de Studii Economice Bucuresti și a participat la traininguri de dezvoltare din categoria Executive Development, cum ar fi: “Strategic Leadership Programme”, Green Belt Training – “Six Sigma” Course, “Active Project Sponsorship”, “Change Management”, “Managerial Skills”, “Emotional Intelligence”, “Getting your Message Across” – presentation skills. În perioada 1996 – 2001 a colaborat cu Institutul Bancar Român în calitate de tutor și expert pentru Invăţământ la Distantă și a primit diploma de Membru al Clubului Institutul Bancar Român.
DURATA CURSULUI
Cursul se desfăşoară pe durata a 8 ore.
PERIOADA DE DESFĂŞURARE
27 mai 2025, orele 9:00 – 17:00
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.
Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM.
La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
PERSOANĂ DE CONTACT:
Alina IONIŢĂ BURLACU – Training Specialist;
Mobil: 0749.011.331, e-mail: alina.ionita@ibr-rbi.ro