Membrii fondatori
și

Crizele financiare – istoric, mecanisme, politici anti-criză

OBIECTIVUL CURSULUI

Cunoașterea principalelor crize financiare prin care a trecut omenirea în ultimii 150 de ani, a principalelor măsuri anti-criză pe care le pot lua guvernele, precum și a limitelor acestora, înțelegerea mecanismelor de declanșare a crizelor financiare, observarea tendințelor în evoluția formelor de manifestare a crizelor financiare, înțelegerea aspectelor comportamentale care amplifică și respectiv, reduc efectele crizelor.

GRUP ŢINTĂ

Manageri de credite, manageri de risc, analiști macro, personalul din instituții financiar-bancare, din departamentele de Riscuri, Cercetare, Supraveghere, Strategie, Macroeconomie, orice persoană care dorește să-și dezvolte cunoștințele în domeniu, etc.

CONŢINUT

  • Scurt istoric al crizelor financiare mondiale și din România
  • Mecanisme de declanșare a crizelor, comportamente specifice, contagiune
    Politici și reglementări de prevenire a crizelor
  • Ce pot face și ce nu pot face autoritățile în fața crizelor
  • Studiu de caz asupra efectelor economice ale pandemiei de COVID-19

LECTOR

Anton Comănescu este expert principal la Banca Națională, cu o experiență de peste 13 ani în gestionarea relațiilor cu instituțiile financiare internaționale și elaborarea de strategii. A deţinut timp de 3 ani funcţia de consilier diplomatic la Reprezentanța permanentă a României la Bruxelles, având ca activitate negocierea privind Uniunea Bancară, în cadrul Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, a fost expert la Comisia Europeană Bruxelles, ocupându-se de analize macroeconomice și statistice ale achizițiilor publice și bugetelor. A fost lector la United Business Institutes Bruxelles, predând cursuri cu temele: Macroeconomics, Microeconomics, Investment Strategies. Deține un doctorat în economie politică, cu teza: “Monetary policy and Central Bank Communication” și un master în studii interdisciplinare, cu teza “Money talks – Communication and Psychology in Financial Markets”, la Université Libre de Bruxelles.

A absolvit ASE – Facultatea de Economie generală. Economia și dreptul afacerilor, după care a urmat un master în dezvoltare economică la ASE și un master în studii europene, la College of Europe Bruges.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

21 februarie 2024, orele 16:00 – 19:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va desfășura ONLINE, pe platforma ZOOM.

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 3 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT:

Gabriela Dumitrache, Specialist training
Tel: 0748.886.822; e-mail: gabriela.dumitrache@ibr-rbi.ro