Membrii fondatori
și

Diplomaţie economică la nivelul instituţiilor europene şi internaţionale

OBIECTIVUL CURSULUI

Cunoașterea principiilor care au stat la baza construcției comunității europene și a instituțiilor financiare internaționale (FMI, Banca Mondială), înțelegerea mecanismelor de funcționare a instituțiilor europene și internaționale cu vocație economică, cunoașterea modului de desfășurare a negocierilor între statele membre la nivelul UE și la cel international, distingerea modalităților în care pot fi promovate eficient interesele României la nivel european și internațional.

GRUP ŢINTĂ

Manageri de fonduri europene, analiști macro, personal din departamente de relații internaționale, orice persoană care dorește să-și dezvolte cunoștințele în domeniu, etc.

CONŢINUT

  • Scurtă prezentare a instituțiilor europene și internaționale
  • Cooperare și raporturi de putere între instituțiile internaționale
  • Reprezentarea intereselor economice ale României la nivel internațional
  • Mecanisme și tactici de negociere în structurile supra-naționale
  • Ce poate și ce nu poate obține România de la instituțiile europene și internaționale

LECTOR

Anton Comănescu este expert principal la Banca Națională a României, cu o experiență de peste 13 ani în gestionarea relațiilor cu instituțiile financiare internaționale și elaborarea de strategii. A deţinut timp de 3 ani funcţia de consilier diplomatic la Reprezentanța permanentă a României la Bruxelles, având ca activitate negocierea privind Uniunea Bancară, în cadrul Consiliului Uniunii Europene. De asemenea, a fost expert la Comisia Europeană Bruxelles, ocupându-se de analize macroeconomice și statistice ale achizițiilor publice și bugetelor. A fost lector la United Business Institutes Bruxelles, predând cursuri cu temele: Macroeconomics, Microeconomics, Investment Strategies. Deține un doctorat în economie politică, cu teza: “Monetary policy and Central Bank Communication” și un master în studii interdisciplinare, cu teza “Money talks – Communication and Psychology in Financial Markets”, la Université Libre de Bruxelles.

A absolvit ASE – Facultatea de Economie generală. Economia și dreptul afacerilor, după care a urmat un master în dezvoltare economică la ASE și un master în studii europene, la College of Europe Bruges.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

17 mai 2023, orele 18:00 – 21:00.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma ZOOM. 

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 3 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT:

Gabriela Dumitrache – Specialist Training

telefon: 0748.886.822; e-mail: gabriela.dumitrache@ibr-rbi.ro