Membrii fondatori
și

Tehnologii moderne în securitatea fizică. Inteligența artificială – aplicații și impact in securitate

OBIECTIVE

Seminarul vizează conștientizarea schimbărilor de paradigmă în domeniul securității fizice, prin culegerea și valorificarea imformațiilor, preponderența caracterului proactiv, valorificarea informațiilor în procesele operaționale.

Cursul prezintă progresele actuale în tehnologiile de securitate fizică, cu accent pe managementul informației, oferind informații despre progresele în supravegherea video, analiza conținutului imaginilor, aplicarea algoritmilor de inteligență artificială, utilizarea camerelor termale. Pune în discuţie modele de evaluare a riscurilor de securitate fizică în lumina noilor tehnologii.

GRUPUL ŢINTĂ

Top management, manageri de risc, manageri de securitate, specialişti în securitatea informației, manageri de continuitate, proiectanți sisteme de securitate, evaluatori de risc la securitate fizică, etc.

CONŢINUT

  1. Clasificarea inteligenței artificiale și stadiul actual de evoluție. Paradigmele inteligenței artificiale
  2. Aplicarea inteligenței artificiale in tehnologiile de securitate și poziționarea stadiului actual pe diagrama F.Corea
  3. Vehicule autonome – amenințări, riscuri și oportunități
  4. Inteligența artificială generativă si impactul estimat al acesteia
  5. Aplicații ale inteligenței artificiale și stadii de dezvoltare
  6. Conceptele actuale in supravegherea video pentru aplicații de securitate
  7. Analiza conținutului imaginilor, detectarea efracției prin analiza de imagine
  8. Schimbarea paradigmei privind inregistrarea video prin clasificarea obiectelor
  9. Limitele in supravegherea video modernă. Avantajele camerelor termale
  10. Conceptul PSIM – managementul informațiilor de securitate fizică
  11. Reevaluarea modelului clasic de secvență adversă pe baza noilor tehnologii
  12. Concluzii

LECTOR

Stelian Arion este expert în domeniul securității abordând holistic diferitele subdomenii și servicii de profil. A absolvit studii universitare de electronică și telecomunicații, management organizațional, fiabilitatea echipamentelor electronice și proprietate industrială, precum și multiple cursuri de perfecționare profesională în domeniu, formare și evaluare de competențe, achiziții publice. Are o vastă experiență de management companii de profil, iar din 2009 a înființat Secant Security, furnizor de servicii complete în domeniul securității, care în anul 2018 a primit premiul OSPA pentru unul din proiectele realizate.

Are o activitate de peste 15 ani în standardizare, este membru în cinci comitete tehnice ale organismului național de standardizare ASRO și deține poziția de președinte al comitetelor tehnice Sisteme de alarmă și Securitatea informației. Este membru în comitetul tehnic al organismului național de acreditare RENAR. A participat la proiecte de cercetare în consorții europene și are contribuții în domeniul protecției infrastructurilor critice. Este participant activ în activitățile de actualizare a legislației, înființare de ocupații și elaborare de standarde ocupaționale și este membru al Comitetului sectorial pentru activitățile de servicii administrative și activități de servicii suport. Este proiectant sisteme de securitate, evaluator de risc la securitatea fizică autorizat, expert şi lector ARTS, IBR, ROFMA, autor de articole, promotor și moderator în conferințele de profil. Din 2019 este președintele clusterului Smart Cities Of Romania.

PERIOADA

12 martie 2025, orele 9:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma Zoom.

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor), cu 6 credite CPD.

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT

Florian Ionescu – Specialist formare

telefon: 0745598602; florian.ionescu@ibr-rbi.ro