DESCRIERE
Cursul are ca scop înțelegerea riscurilor care provin din mediul informațional al afacerilor, în contextul dezinformării generalizate, accelerată de noile instrumente de generare și țintire a dezinformării prin intermediul inteligenței artificiale și agregării vastelor baze de date existente în mediul virtual.
Aceste instrumente cunosc o transformare constantă, așa că în cadrul acestui curs vom înțelege nu doar metodele de combatere ale dezinformării, dar care sunt motivațiile agenților care creează și răspândesc dezinformarea, beneficiile și beneficiarii dezinformării, impactul lor asupra mediului de afaceri și al societății, precum și întrebările corecte pe care trebuie să le formulăm pentru a putea identifica dezinformarea.
GRUPUL ŢINTĂ
Specialiști în creditare și investiții care caută să înțeleagă mediul informațional în care activează companiile pe care le creditează/în care investesc, și lanțurile lor de aprovizionare, precum și participanți din mediul de afaceri general.
CONŢINUT
- Strategia dezinformării – conținut și eficacitate;
- Polarizarea grupurilor sociale și efectele economice;
- Veridicitatea informațiilor: fact-checking, audit informațional și riscuri ale inteligenței artificiale generatoare de informații;
- Impactul dezinformării asupra mediului de afaceri – metode de țintire și câștiguri de imagine şi pecuniare;
- Combaterea dezinformării: crearea și implementarea metodologiilor de verificare a mediului informațional;
- Sesiune practică structurată într-o secțiune de dezbatere între participanți și o secțiune de aplicații practice de verificare a informațiilor.
LECTOR
Ioana Belu este economist cu 20 de ani de experiență în sectorul bancar (risc și creditare a corporațiilor) și de consultanță în domeniul strategiilor de dezvoltare a mediului investițional în țări emergente la nivel global. În 2018, a lansat la sediul Națiunilor Unite din New York, platforma SDG<MATCH cu scopul de facilita investiții cu impact social în țările din Sudul Global.
În ultimii 4 ani, Ioana și-a desfășurat activitatea de cercetare științifică în cadrul Universității Cambridge, Judge Business School, unde a contribuit la dezvoltarea și completarea teoriilor organizaționale referitoare la lanțuri de aprovizionare globale, piețe informale și tranziția energetică, și este implicată în colaborările organizate în cadrul Cambridge Disinformation Summit.
PERIOADA DE DESFĂŞURARE:
10 – 11 octombrie 2024, orele 9:00 – 13:00.
Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.
Cursul se va livra ONLINE, pe platforma Zoom.
La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).
Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.
PERSOANĂ DE CONTACT:
Nona Pârvulescu – Specialist Formare
e-mail: nona.parvulescu@ibr-rbi.ro; telefon +40 0722 528 868