Membrii fondatori
și

Noul ecosistem al economiei circulare și sustenabilitatea proiectelor finanțate cu fonduri europene. Impact pe companii, comunități și orașe

OBIECTIVUL CURSULUI

 Cursul are la bază publicările Comisiei Europene (Directive, Norme, Proceduri, etc.) referitoare la problematica Economiei Circulare din perspectiva atingerii sustenabilității la nivel european în cadrul proiectelor, comunităților locale și aglomerărilor urbane.

Din perspectiva atingerii neutralității climatice pe orizontul 2050, la finalul cursului, participanţii vor avea o înţelegere clară asupra tuturor conceptelor din domeniu, vor aprofunda oportunităţile de business pe toată perioada actuală de programare până în 2027, vor putea conexa prin diferite studii de caz mecanismele de finanţare şi cerinţele de conformare.

De asemenea, cursul va contribui semnificativ la consolidarea:

  • înțelegerii rolului circularității – ca și conduită de business – în context sustenabil;
  • înțelegerii profunde a relațiilor între urbanizare, decarbonizare și sustenabilitate;
  • înțelegerii oportunităților și provocărilor comunităților sustenabile din perspectiva “înverzirii” economiei;
  • gândirii critice la nivelul proiectelor de investiții din perspectiva îndeplinirii condiționalităților de conformare.

GRUPUL ŢINTĂ

Cursul se adresează decidenților la nivel local și regional din mediul public cât şi reprezentanților din mediul privat: City Managers, consultanţi, antreprenori, personalul din bănci din departamente de risc și analiză, funcţionari publici implicaţi în accesarea fondurilor europene nerambursabile pentru dezvoltare sustenabilă, şi alte persoane interesate de tematica propusă.

CONŢINUT

1.

Obiectivele dezvoltării sustenabile – viziune transdisciplinară

2.

Economia circulară – legislație europeană și cerințe de conformare, orizont 2030

3.

Sustenabilitatea la nivelul proiectelor de investiții, comunități și orașe

4.

Design și planificare la nivelul comunităților pentru dezvoltare sustenabilă – noul metabolism European

5.

Inovația la nivel de procese pentru dezvoltare sustenabilă

6.

Impact pe industrii și companii (resurse, oameni, procese și tehnologii)

LECTOR:

Dr. Iulia Teodora Paşa, European Policies and Affairs Executive, Alpha Bank

Iulia Paşa are o vastă experienţă în domeniul politicilor și programelor europene (încă din perioada de pre-aderare), precum și în domeniul financiar bancar şi în training, ocupând o serie de poziţii de conducere în mai multe instituţii de credit, cum ar fi: Patria Bank, Eximbank, Volksbank şi Alpha Bank. Este, de asemenea, consultant expert evaluator al proiectelor cu finanțare directă de la CE. Ultimii ani i-a dedicat exclusiv accesării, evaluării şi implementării de proiecte cu finanţare nerambursabilă, elaborării de puncte de vedere pe tematica politicilor și afacerilor europene, participării ca speaker la evenimente europene de marcă. În prezent este lector asociat al IBR şi membru al Comisiei pentru Fonduri Europene din cadrul ARB.

DURATA CURSULUI ŞI PERIOADA DE DESFĂŞURARE:

2 – 3 noiembrie 2023, între orele: 9:00 – 17:00 (două zile)

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma Zoom.

La finalul cursului participanţii vor primi, pe email, suportul de curs în format pdf şi linkul pentru evaluarea cursului. În termen de max. 2 săptămâni de la data cursului, tot pe email, vor primi şi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 14 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs). Certificatul în format fizic poate să fie ridicat de la sediul IBR, str. Negru Vodă nr. 3, Bucureşti, sector 3.

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANA DE CONTACT

Georgiana Gojgărea

Training specialist

Tel.: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro