Membrii fondatori
și

Impactul AI Generativ în Industria Bancară: Oportunități și Provocări cu ChatGPT

DATĂ SUSȚINERE CURS: 19 iulie, 2024

DESCRIERE

Acest curs intensiv este conceput pentru a oferi profesioniștilor din sectorul bancar o perspectivă cuprinzătoare asupra potențialului și provocărilor asociate cu utilizarea inteligenței artificiale generative, cu un accent deosebit pe ChatGPT. Participanții vor explora moduri inovatoare prin care AI poate transforma serviciile bancare, de la îmbunătățirea experienței clienților până la eficientizarea proceselor interne.

GRUPUL ŢINTĂ

Profesioniști din sectorul bancar (zonele de Legal, Risc, Operațiuni, Finance, HR si Vanzari Retail sau Corporate), inclusiv manageri, analiști financiari, specialiști IT și experți Security. Oricine este interesat de impactul AI în serviciile financiare și bancare.

TEMATICA

 • Introducere în AI Generativ și ChatGPT: Oferă o bază solidă despre ce este inteligența artificială generativă și cum funcționează ChatGPT.
 • Studii de Caz: Analizează exemple reale unde ChatGPT a fost implementat în sectorul bancar, evidențiind succesul și provocările întâmpinate.
 • Prompt Engineering: Învățați tehnici pentru a formula prompturi eficiente, esențiale pentru obținerea rezultatelor dorite de la ChatGPT.
 • Evaluarea Riscurilor și Etică: Discută despre riscurile potențiale, cum ar fi biasul AI și confidențialitatea datelor și abordează practici etice în utilizarea AI.
 • Studii de caz:
  • Construirea unui chatbot cu o baza de cunoștințe interne folosind ChatGPT
  • Utilizarea tool-urilor de AI Generativ pentru pregatirea unei strategii de branding pentru acest chatbot şi pentru pregătirea unei campanii de comunicare
  • Analiza datelor utilizând tehnologia ChatGPT

LECTORI

Alin Nedelcu și Cosmin Cojocaru sunt pionieri în domeniul Inteligenței Artificiale (AI), cu peste 8 ani de experiență practică în implementarea de soluții în acest domeniu.

Fondatori ai departamentului de Advanced Analytics la Raiffeisen Bank și al www.aiacademy.ro, ei au jucat un rol cheie în strategia, guvernanța și adoptarea tehnologiilor AI în cadrul Raiffeisen Bank și au contribuit la creșterea competențelor de AI la nivelul întregului sistemul bancar.

Alin Nedelcu  – conduce departamentul de Advanced Analytics la Raiffeisen Bank. Formator autorizat și speaker activ în domeniul AI, cu o experiență bancara de peste 15 ani, Alin este un expert recunoscut în implementarea de AI în sisteme bancare complexe.

Cosmin Cojocaru – Technical Product Manager la Deutsche Bank, coordonează dezvoltarea de soluții analitice și AI în domeniul prevenirii fraudei, mitei și corupției, la nivel global. Cu o experiență bancară de peste 16 ani, Cosmin este de asemenea formator autorizat și un speaker respectat în industrie, fiind expert în tehnologii big data și soluții AI cu impact global.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE:

19 iulie 2024, orele 9:00 – 17:00.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma Zoom.

La finalul cursului, participanţii vor primi un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: Banca Națională a României şi Asociația Română a Băncilor), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

PERSOANĂ DE CONTACT:

ROXANA IVAN – Specialist formare

Tel. mobil: 0748.886.839

e-mail: roxana.ivan@ibr-rbi.ro