Piete si instrumente financiare (MIFID II) – formare continua, Regulament BNR & ASF nr. 14/7/2018

Piete si instrumente financiare (MIFID II) – formare continua, Regulament BNR & ASF nr. 14/7/2018

logo-ibr-rbi   asocitia_analistilor_financiari_bancari

OBIECTIV

Având la bază cele mai recente tendinţe şi actualizări, cursul intenţionează să ofere o înţelegere şi o cunoaştere a funcţionării pieţelor financiare şi a instrumentelor financiare tranzacţionate. Mai mult decât atât, va identifica, analiza şi ilustra cu exemple practice aspectele cheie implicate de această problematică.

GRUP

Angajaţii în departamentele financiar-contabile şi management al riscului din instituţiile de credit şi IFN-uri, middle managementul din aceste instituţii, precum şi alte persoane interesate.

CONTINUT

PIETE MONETARE SI VALUTARE

 • Infrastructura pieţei
 • Piaţa monetară
 • Tranzacţii spot şi forward

INSTRUMENTE FINANCIARE DERIVATE

 • Pieţe şi instrumente
 • Piaţa şi contracte forward
 • Piaţa de opţiuni
 • Evaluarea opţiunilor
 • Strategii cu opţiuni
 • Opţiuni exotice
 • Piaţa şi contractele swap

INSTRUMENTE CU VENIT FIX

 • Concepte de bază: cupon, denominare, opţiuni ataşate
 • Riscuri asociate investiţiei în obligaţiuni – riscuri de rată de dobandă, curba de randament, de reinvestire, credit, lichiditate, curs de schimb
 • Evaluarea obligaţiunilor
 • Măsurarea riscului de rată de dobandă: durată şi convexitate

LECTORI

Dr. Adrian Codîrlaşu, CFA

Adrian Codîrlaşu ocupă funcţia de Director al Departamentului Market Risk and Operational Risk în cadrul UniCredit Bank, începând cu anul 2011. Are o experienţă de cinci ani ca Senior Options Dealer în cadrul ING Bank. De asemenea, a ocupat poziţia de economist senior în cadrul departamentului de cercetare din cadrul Băncii Naţionale a României pentru cca. 5 ani. Adrian a fost preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiari – Bancari din România (AAFBR) între anii 2011 – 2014, în prezent ocupând poziţia de vicepreşedinte, iar în ultimii 8 ani a fost membru în Comitetul Director al CFA România, unde a deţinut şi 3 mandate de preşedinte. Este profesor asociat al Şcolii Doctorale de Finanţe Bănci – DOFIN, al programului de masterat Managementul Sistemelor Bancare şi al Academiei de Risc (ASE), în cadrul cărora predă: econometrie, instrumente derivate şi managementul riscului. El deţine certificarea CFA (Chartered Financial Analyst) din anul 2006 şi titlul de Doctor în Economie cu specializarea în finanţe internaţionale.

Dorin Alexandru Badea, CFA, ERP

Dorin Alexandru Badea are o experienţă de peste 15 ani în sistemul financiar-bancar, ocupând cu precădere funcţii în domeniul pieţelor financiare şi al tranzacţionării cu instrumente financiare. A ocupat poziţii de Dealer si de coordonare in activitatea de trezorerie si piete financiare (Chief Dealer, Director Trading, Executive Director – Head of Markets, Trading and Treasury Sales, Deputy CEO – Head of Capital Markets and Financial Institutions). In prezent coordoneaza activitatile de Trezorerie, Piete Financiare, Institutii Financiare si Relatii Internationale din pozitia de Director Executiv in EximBank Romania, activand anterior in Citibank, Bancpost, UniCredit si Atrium Capital/BRCI. Din 2005 deţine titlul de Certified Financial Analyst (CFA), iar în perioada 2010-2014 a indeplinit succesiv rolurile de Vicepreşedinte si Preşedinte CFA România. Este activ implicat în proiectele CFA privind dezvoltarea pietelor financiare si a standardelor profesionale in domeniu, precum si in promovarea oportunităţilor de business în România.

DURATA CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 11 ore ( 1 zi si 1/2)

PERIOADA DE DESFASURARE

13 – 14 martie 2020, vineri orele 18:00 – 21:00, sâmbătă orele 9:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. IBR va organiza cursul la sediul său, asigurând lectori specializaţi, suport de curs, bază materială necesară şi servicii de catering.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR si ARB), cu 10 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Seminarul oferă şi credite/ore de pregătire profesională continuă conform Legii 126/2018 şi Reg. 14/7/2018.

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

Persoană de contact

Georgiana Gojgarea

Training specialist

Telefon: 0748.886.819

e-mail: georgiana.gojgarea@ibr-rbi.ro

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Functie

Telefon*

Fax

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii