SEMINAR APLICATIV PRIVIND IMPLEMENTAREA STANDARDELOR IFRS LA NIVELUL IFN (IFRS 1, IFRS 16 SI IAS 12)

SEMINAR APLICATIV PRIVIND IMPLEMENTAREA STANDARDELOR IFRS LA NIVELUL IFN (IFRS 1, IFRS 16 SI IAS 12)

online

  NOU

DESCRIERE

Seminarul vine în sprijinul IFN aflate în procesul de tranziție către IFRS, având ca obiectiv detalierea elementelor tehnice determinate de implementarea a trei standarde cu impact material asupra situațiilor financiare: IFRS 1, IFRS 16, IAS 12.

 Se vor parcurge studii de caz preluate din practica de specialitate, având în vedere, dincolo de regimul financiar-contabil, impactul asupra indicatorilor de analiză economico-financiară.

GRUPUL ŢINTĂ

 Specialişti din departamentele: Risc, Audit, Financiar, Contabilitate, etc.

 CONŢINUT

 IFRS 1 – First-time Adoption a regulilor IFRS: ajustări, retratări necesare în domeniul re/decunoașterii și a reclasificărilor

 IFRS 16 – Modificare de paradigmă majoră a leasingului operațional: impact asupra Bilanțului și CPP

  • Abordarea retrospectivă și Abordarea retrospectivă modificată
  • Impact asupra cadrului de guvernanță

 IAS 12 – Calcularea impozitului pe profit

  • Determinarea impozitului pe profitul amânat: complexitatea creanțelor generate de impozitul amânat
  • Interferența cu datoriile pe impozitul amânat

Aplicații și studii de caz

Lector international, expert în cadrul unei mari autorităţi bancare europene, activând în cadrul Mecanismului Unic de Supraveghere destinat instituţiilor de importanţă sistemică globală. Această poziţie profesională a contribuit la extinderea ariei de competenţe deţinute în planul supravegherii şi reglementării prudenţiale din perspectiva conglomeratelor financiare.

Lectorul deține un doctorat în economie, este Chartered Banker – CIOBS UK și este înscrisă la CFA, nivelul III. A activat timp de 6 ani în cadrul Băncii Naţionale a României, fiind expert la Direcţia Reglementare şi Autorizare și s-a implicat activ în transpunerea directivelor europene privind cerinţele de capital în cadrul de reglementare naţional. 

De asemenea, a contribuit la emiterea şi susţinerea unor opinii tehnice în cadrul Grupurilor de Lucru ale Consiliului Uniunii Europene și Autorităţii Bancare Europene (ABE), pentru dezvoltarea Standardelor Tehnice de Reglementare ABE care facilitează implementarea CRD IV la nivel european. În calitate de lector asociat al Institutului Bancar Român, livrează cu succes atât seminarii (open/in-house), cât şi programe de coaching pentru top manageri, din 2009.

PERIOADA DE DESFĂŞURARE

28 august 2020, orele 10.00 – 18.00.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere.

La finalul cursului, participanţilor li se va înmâna un certificat, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs).

Cursul se va livra ONLINE, pe platforma ZOOM

Cursanţii vor avea nevoie de un laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Mai precis: vom folosi platforma ZOOM, care pentru cursanţi este o platformă gratuită şi care nu necesită crearea unui cont.

Cursanţii vor avea nevoie de un calculator (laptop), dotat cu sistem de operare MINIM WINDOWS 7, placă de sunet integrat şi browserul Chrome. În cazul în care accesul la un calculator nu este posibil, cursanţii pot accesa întâlnirea online şi de pe telefon cu condiţia de a-şi fi descărcat şi instalat înainte aplicaţia. Ideal ar fi totuşi un calculator pentru condiţii optime de vizualizare. Invitaţia este generată de către lector sub forma unui link, care va fi transmis cursanţilor de către organizator, cu o zi înainte de data de începere a cursului.

Cursanţii trebuie să acceseze linkul primit la data şi ora cursului.

Pentru siguranţă vom face împreună cu participanţii câteva teste, înainte de începerea cursului.

Pentru a înţelege cât de uşor este de accesat platforma ZOOM, puteţi urmări acest video: https://youtu.be/fVRReTFe5Lg 

PERSOANĂ DE CONTACT:

Dr. SAVU EMANUELA, Training Manager

Tel. mobil: 0748.886.803, e-mail: emanuela.savu@ibr-rbi.ro


Formular de contact

Nume și prenume*

Institutie

Departament

Telefon*

Adresa de email*

Titlul cursului*

captcha

Scrie textul de mai sus:

Comentarii